Wednesday, May 27, 2009

kenape blogger suke kutuk mengutuk???

xtau la....


x der kijer kowt....


jgn sampey dia menumpang di rumah banglo nam belas tingkat ni!!!!!!











vip suite





saper makan cili dia la pedas tp member aku tu bg r satu lori pn memg tak terase

(lawak2) bos yang bengang+bro pizza yg sempoi

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan. "Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN" Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat! Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun"


Monday, May 25, 2009

penyanyi tu artis ke??



salam buat semua......

dalam dunia sekarang, xpayah pi jaoh2 r kn malaysia sendrik da bertimbun-timbun penyanyi.. sampey dah tak kenal dah sape penyanyi n saper org biase (artis pn org biase gak)..
nk survive dalam timbunan penyanyi ni bukan seng... lagu kene mantap... muke kene 2 or 3 layer foundation, suare kene meletop... pakai kene ade gaya... tak bleh tutop sini kene tutop sane.... tak bleh pi bukak sanebukak kat situ..... tp dlm byk2 penyanyi, aku nk highlight sorang ni...

yUnA

die tak r famous sgt
tp aku ske gaye die
sempoi.







tp kenape jadik camni?????














da kire owkey la yg ni pada yg ni























Sunday, May 24, 2009

sinopsis syurga cinta


Irham (bukan ARHAM SUFI ye hehe), berusia 20-an ank kpd org berade yg mbesar kat luar negara 12 tahun ag. Dia sekolah n kije kat sane utk bbrape thn n blik ke Malaysia sbb nk ambik alih syarikat keluarganye. Krn lama sgt kat oversea, cara n gaya hidup memg xbley bla.
balik Malaysia, Irham jumpe plak ngan memember yg belajar kat oversea, Zainal n Alex yg budget kenal giler r ngan hati budi Irham. Irham ni laki yg terer pikat gadis yg dia nk. Alex n Zainal slalu je kalah jika bertaruh. ntok itu mereka cabar Irham pikat gadis bertudong sbb mereka tau Irham x suka gadis camni.

Gadis tu ialah Syuhadah, gadis moden tp still mempertahankan nilai-nilai sebagai seorang muslimah sejati (cayaaalah). Dia ank yatim n dijaga oleh datuknya sejak kecil. Walaupun hidup mewah tp dia ttp dididik dgn didikan agama yg cukup. Irham ni wat mcm2 nk pikat Syuhadah yg secara kebetulan plak guru agama sekolah adik angkatnya iaitu Ikmal.
nk tau cinta syuhadah xberbalas atau berbalas kene tonton filem yg berunsur dakwah ni


yang ok


n aku rs n kompem xde ok nye

relax your mind, jump to Nusantara Spa Village (NSV)

heheh zaim jgn mare

owkey kpd sesaper yg btol2 nk relax (selain drpd blog ni kn) ape kate korg melencong ke Nusantara Spa Village yg fuhhhhhhhhhh meletopppp wa ckp lu macam service ade.... service kete sorry to say la kn haha


nusantara spa village features:


letaknye di kubang kerian kota haru kel



konsep dia ala2 village n thai

sauna (bilik wap herba(ladies n gentle are fully separated))

body scrubb or massage



minuman herba



lulur



masker



refreshment (pati bg melor+asam limau purut)

rm25 shj. ( now anyone can be healthy)

n bila dah manjekan diri jom la lepak2 kat homestay yg berkonsepkan taman herba yg juga bersebelahan ngan nusantara spa village

sooo relaks laaa.......


utk maklumat lanjut sila dail

0199880171 or 0129672638

novel.....

huhu ckp sal novel ni cam pelik sket, bg aku r kn.... org laen memg ske la kot nenovel ni..
ni nk cter sket sal novel yg penah aku bc kn....

.

Ayat-ayat cinta adalah sebuah novel 411 oleh seorang novelis muda Indonesia kelahiran 30 September 1976 yang bernama Habiburrahman El-Shirazy. Ia adalah seorang sarjana lulusan Mesir n sekarang dah kembali ke tanah air. Sepintas lalu, novel ni sm ngan novel-novel Islamik kebanyakan yang mencube sebarkan dakwah melalui sebuah karya seni, tp bila dikorek lebih kompem r yg novel ini merupakan gabungan dari novel Islamik, budaya dan juga novel cinta yg dok gegile oleh remaje. Dengan kata lain, novel ini merupakan saranan yang tepat sebagai media penyaluran dakwah kepada sapa saja yg nk tau lebih banyak tentang Islam, khususnya buat para student yang kelak akan menjadi penerus bangsa. jeng3......

Novel ini ttg perjalanan
cinta 2 manusia yang berlainan latar belakang dan budaya; yang satu ialah mahasiswa Indonesia yang sedang study kt University Al-Azhar Mesir, n sowank lagi adalah mahasiswi asal Jerman yang kebetulan study kt Mesir. Kisah percintaan ini start ms diorg secara tak sengaja bertemu dalam sebuah pertengkaran lam bas yg melibatkn sorg mamat yg tengah bengang ngan aisya yg bg tempat dudok kat minah mat salleh. mamat tu pun satu die xnmpk ke logo ni kat cermin ish...


novel.....

novel ni menarik tp bila ku bc

PENULIS: Hasrizal Abdul Jamil

Harga Asal : RM 20.90

UNTUK SIAPA BUKU INI?

- laki dan pmpuan
- dah kawen / blom kawenn (mau kawenn-special case)
- Islam (non-muslim pun bleh baca)

TTG PENGARANG

Pendakwah bebas yg byk menzahirkan dakwahnya melalui ceramah, kursus motivasi, n BLOG. Blognya sgt masyuk sehingga byk kali kn tukar server akibat hits yang terlampau dahsyat.

Digemari oleh segenap lapisan masyarakat tanpa mengenal batas politik, agama, dan usia. korang bleh layari laman web beliau di Saifulislam.Com

SINOPSIS

Bukuini byk menceritakan kisah peribadi beliau sblom betunang sampelah kini ade 3 cahaya mata. beliau mensettlekan urusan rumah tangganye agar menurut acuan Islam.

Beliau juga mengulas tentang BIAR MATI ANAK JANGAN MATI ADAT. camne menangani adat yg bertentangan dengan syariat dgn seboleh-bolehnya x melukakan hati mana-mana belah pihak. Contohnya BERSANDING.

Mengulas perbezaan lelaki dan wanita yg sebahagian besar inspirasi beliau adalah dari buku ‘Men are from Mars, Woman From Venus’. camne nk menjadikan perbezaan itu sebagai rahmat, n bukan alasan untuk berperang sesama suami isteri.utk menyambong isinye kene r bace kalo aku cter jadik buku aku r plak laen plak huhu

bila akue bc buku ni aku trus tido kuakua

tp tak bermkna buku ni x bagos tau (huhu takot kene band ngan penulis die)

maybe aku blom ready nk bc ag kowt....

utk maklumat ttg buku2 menarik or ape2 aje rerajin la klik kat blog rerakan aku yersebb diorg lebih suke membc mende yg pnjg2 ni

click here

minda si pemerhati

menuju ke jalan dakwah

Saturday, May 23, 2009

konvensyen berakhirnya agenda zionis



aman palestin Berhad ni syarikat yg tidak berasaskan keuntungan. pokok pangkal syarikat ni utk bangunkan kefahaman masyarakat Malaysia tentang isu-isu Palestin. Dalam memikul tanggungjawab yang besar n mulia ini, semua peringkat di dalam masyarakat diajak untuk bersama-sama menyapot usaha bagi membebaskan bumi Anbia’ yang bersejarah daripada cengkaman Zionis. n yg pentingnye mende ni memerlukan kerjasama yang erat oleh sumer.

yeahh... memg x dinafikan lagi bahawa dunia kini menyaksikan kerakusan Zionis dalam usaha mencapai cita-cita besar mereka. Zionis mempunyai agenda utama tersendiri yang x dapat disembunyikan lagi, iaitu agenda menubuhkan sebuah negara yang dinamakan “Israel Raya”. Apa yang disaksikan kini, agenda mendirikan sebuah negara yang besar itu x mungkin akan tercapai dalam keadaan mereka ditentang dengan penentangan yang amat kuat, sehingga mereka terpaksa berundur sedikit demi sedikit pada ketika dan saat ini.

Justeru itu Aman Palestin dengan kerjasama Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) telah menganjurkan satu seminar yang bertajuk “Berakhirnya Agenda Zionis” bagi memberikan penjelasan kepada masyarakat khususnya golongan belia supaya melihat semula kegagalan Zionis di dalam mendirikan sebuah negara yang agung tersebut. n bukan nk ckp pe aku pun join gak konvensyen ni.... selain ilmu aku pun dapat gak



Friday, May 22, 2009

(lawak1) bos n setiausahanye......





Seorang boss mempunyai hubungan sulit dengan setiausahanya. Suatu hari, selesai waktu pejabat, mereka terus ke rumah setiausaha tersebut. Mereka bergurau senda, bermesra, dan ber... um,ah'e'um'... (faham2 aje lah) sampai akhirnya mereka tertidur.

Boss tersebut tersedar jam 8 malam. kelam kabut menyarung kembali pakaiannya. pasti isterinya akan bertanya ke mana dia pergi.. Dia lantas menyuruh setiausahanya membawa kasutnya keluar, mengotorkan kasut itu dengan rumput dan lumpur.

selepas menyarung kasutnya yang kotor itu, boss itu segera pulang ke rumah.

Di rumah, isterinya sedang menunggu di muka pintu dengan muka yang marah...

"ke mana abang pergi hah?..malam baru ingat nak balik?.

"Abang tak mahu berbohong... sebenarnya abang ada hubungan sulit dengan setiausaha abang. Abang ke rumahnya tadi. Kami tertidur sehingga malam" jelas boss itu, menceritakan hal yang sebenarnya.

Si isteri memandang dari atas ke bawah..terpandang kasut suaminya yang kotor.

"Bohong.gg... .ni mesti abang pergi main golf la kan?... ..

mende2 yg aku nk rs n alami sebelum aku CHOW


· of course nk menjadi hambaNya yg beriman kn..


.

aku nk belanje family ngan duet aku sndrik, sekrg pn dah tp keck2 je r kn...

aku nk kijer n kumpol duet bebenyak n 29 nnt nk xxxxx ngan mucuk.

· aku nk ade kereta bmw

nk umah yg sime darby or sm waktu dgnnye, insyaallah

mencari zaujah solehah.... aminn...

· nk melompat ke langet bersm rerakan






nk tlg n menyapot pembina secara xlansung krn Allah n objektif pembina itu sendrik... (baem[selamat pengantin baru ye])utk maklumat lanjut tentang PEMBINA rerajin la klik kat sini ye http://pembina.com.my

· semua ni aku impikan dgn izin Allah n usaha, tak kire cepat or lmbt huhu




yang aku tak suke

· AWAS!!!!!

huuhuhu
rileks la xder paper pun....

· aku tak suke sepah2..

· aku tak suke kotor2..

· aku tak suka meminta drpd org yg aku tau takkan memberi..

· aku tak suke org berlgk bagos tp basically hampeh..

· x suke kecoh2.., nk crik pasal pehal kn...

· aku xske wat kijer reramai (kalo group task, wat group r kn


backbiting (ayat btq) soundcheck2 syajaratuddurrrrrrrrrrr) (tiada kaitan ngan idop @yg telah mninggal dunia))


.

Tuesday, May 19, 2009

ade ape ngan aku?????

mende yg aku sukew
  • makan.. haha.. zaim ko diam naa karang kang haa.....

  • mknan kgmaran?? (of course sume r yg best)

  • aku skew benda yg bersih, kemas n yg sm waktu dgnnye......

  • aku ske bau wangi...

  • wat business n dpt duet, shopping ntok fmily, fuhhh feel dia lain beb....

  • maen game (call of duty, cs, n game perang2 yg len)




sebab2 asal aku wat blog ni...


  • aku bowink kowt dok umah....

  • rumet aku (dharma, ijat, n pling x leh thn bdak zaim ni) ask dok lyn je blog ni.. 5jam dok dpn comp... bongkok cam owg tua kuikuikui

  • aku nkj tau mende yg beznyer blog ni....


  • apa lagi??? haa itttuuu yg kita tak tauuuu (los n faun, kuikui)